Început de Martie conectat și calibrat la diverse expresii cold wave și post-punk, zone optzeciste care cunosc un binevenit revival și în geografia noastră. Mai facem.

Matador & Baba Stiltz @ Groove Control (6 Martie)

Cea de-a treia noapte Groove Control powered by George de la BCR îi aduce pe Matador, DJ și producător irlandez care a avut colaborări cu Cocoon și Perc Trax, pentru ca mai apoi să ajungă la faimoasa casă de discuri a lui Richie Hawtin, Minus, și pe Baba Stiltz artist din Stockholm greu de definit, învârtind dinspre deep house către R&B și cam tot ce se mai poate găsi undeva la mijloc. Suportul local va fi asigurat de Eirwud Mudwasser în sala Berlin și Bogman & Personne în front_Control.

Mozhgan (7 Martie) (foto)

The idea was to play weird, soundtracky monster music”, spunea mai în glumă, mai în serios, Mozhgan Shariat, DJ și producătoare din San Francisco, într-un interviu pentru Kaput. Adică seturi dinspre cold wave către italo & cosmic disco, cu nuanțe krautrock, industrial și post-punk, bașca deturnate către synth-uri & tot felul de picanterii orientale. Monștri? Breakbeat grav sau techno dens via Detroit. Weird, într-adevăr, dar întotdeauna obscur.

Pink Turns Blue (12 Martie)

Reprezentanți însemnați ai primului val goth & post-punk optzecist german, influenți pentru derivatele ulterioare dark & cold wave, PTB se află într-un turneu care aniversează 35 de ani de existență și ajung la noi pentru o experiență de neratat. În deschidere, trupa timișoreană Arc Gotic.

Curses (13 Martie)

Alt nume important pe scena dark disco, Luca Venezia, americanul stabilit la Berlin, are deja două LP-uri musai de ascultat: Romantic Fiction (scos în 2018 la influenta casă de discuri Dischi Autunno) și Carcassonne (lansat de către suedezii de la Höga Nord Rekords, al căror portofoliu merită răsfoit). Italo & acid punk, voce difuză, riff-uri placide la chitară, articulat și relevant.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Bonus! Braseria Berlin funcționează între 10-18. După miezul nopții, pizza la Alt Shift pentru întârziați! 

Subscribe To Control Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news from Control and be the first to find about our new events,

You have successfully subscribed to Control Newsletter

Share This