Început de Martie conectat și calibrat la diverse expresii cold wave și post-punk, zone optzeciste care cunosc un binevenit revival și în geografia noastră. Mai facem.

Matador & Baba Stiltz @ Groove Control (6 Martie)

Cea de-a treia noapte Groove Control powered by George de la BCR îi aduce pe Matador, DJ și producător irlandez care a avut colaborări cu Cocoon și Perc Trax, pentru ca mai apoi să ajungă la faimoasa casă de discuri a lui Richie Hawtin, Minus, și pe Baba Stiltz artist din Stockholm greu de definit, învârtind dinspre deep house către R&B și cam tot ce se mai poate găsi undeva la mijloc. Suportul local va fi asigurat de Eirwud Mudwasser în sala Berlin și Bogman & Personne în front_Control.

Mozhgan (7 Martie) (foto)

The idea was to play weird, soundtracky monster music”, spunea mai în glumă, mai în serios, Mozhgan Shariat, DJ și producătoare din San Francisco, într-un interviu pentru Kaput. Adică seturi dinspre cold wave către italo & cosmic disco, cu nuanțe krautrock, industrial și post-punk, bașca deturnate către synth-uri & tot felul de picanterii orientale. Monștri? Breakbeat grav sau techno dens via Detroit. Weird, într-adevăr, dar întotdeauna obscur.

Pink Turns Blue (12 Martie)

Reprezentanți însemnați ai primului val goth & post-punk optzecist german, influenți pentru derivatele ulterioare dark & cold wave, PTB se află într-un turneu care aniversează 35 de ani de existență și ajung la noi pentru o experiență de neratat. În deschidere, trupa timișoreană Arc Gotic.

Curses (13 Martie)

Alt nume important pe scena dark disco, Luca Venezia, americanul stabilit la Berlin, are deja două LP-uri musai de ascultat: Romantic Fiction (scos în 2018 la influenta casă de discuri Dischi Autunno) și Carcassonne (lansat de către suedezii de la Höga Nord Rekords, al căror portofoliu merită răsfoit). Italo & acid punk, voce difuză, riff-uri placide la chitară, articulat și relevant.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Bonus! Braseria Berlin funcționează între 10-18. După miezul nopții, pizza la Alt Shift pentru întârziați! 

Share This