În ultima lună din 2018 primim în mare parte oaspeți din zona electronică, care ne vor plimba atât prin techno și house, cât și prin new wave, italo, krautrock, disco și alte derivate dansante.

Shifted (Vineri, 14 Decembrie)

Britanicul Guy Brewer a crescut cu drum & bass (a făcut parte din duoul Commix), iar când și-a dat seama că genul se auto-parodiază a trecut la techno. A adus cu el atenția pentru texturi, producțiile sale fiind mai degrabă experimente (deși întotdeauna a spus despre muzica sa că ar fi simplă) între abstract și dinamic, atonalități și concret. Ulterior, a pus bazele respectabilei case de discuri Avian și a scos, pe lângă numeroase single-uri și EP-uri, trei albume apreciate pentru polivalență: Crossed Paths, Under A Single Banner și Appropriation Stories.

Perel (Sâmbătă, 15 Decembrie)

De la compoziții la pian în copilărie, influențate de muzicile new wave sau pop ale vremii, Annegret Fiedler a devenit tot mai atentă la muzica electronică după ce s-a mutat la Berlin. Stilul ei eclectic de a produce și mixa, care jonglează cu Techno, Italo sau Krautrock, a ieșit în evidență și a trecut prin cluburi nemțești precum Berghain / Panorama Bar sau De School, dar și parizianul Rex Club sau Jæger din Oslo, iar anul acesta a scos primul LP, Hermetica, un omagiu sofisticat adus diferitelor genuri care au influențat-o.

Konstantin Sibold (Sâmbătă, 22 Decembrie)

La doar 19 ani, neamțul Konstantin Sibold devenea cel mai tânăr rezident al celebrului club Rocker 33 din Stuttgart, orașul său de baștină. Câțiva ani mai târziu, pornea alături de Leif Muller seria de petreceri Common Sense People, pe unde au trecut nume ca Helena Hauff, DJ Koze sau Levon Vincent, iar în 2013 era votat „Newcomer of the Year” de către cititorii revistei Groove – cu toate astea, Sibold a rămas un tip relativ misterios, cu apariții rare în presă, aspect oarecum complementar dedicației sale pentru techno industrial, progresiv & în același timp nostalgic.

Maschine 8 YRS (27-28 Decembrie)

Seria de petreceri Maschine împlinește opt ani în două nopți. Astfel, Joi ne întâlnim cu Paul David Rollmann, aka Even Tuell, unul dintre pionii importanți ai Workshop Records și al nostru Raresh, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. A doua zi e dominată de meșterul Marcel Dettmann, neamțul care va rămâne mereu în memoria noastră pentru vorbele: „Cel mai mișto e să mixezi de la 8 dimineața încolo”.

Mehmet Aslan (Sâmbătă, 29 Decembrie)

Turc la origini, crescut la Basel, în Elveția, Aslan e recunoscut pentru colecția sa fascinant obscură de discuri și pentru finețea cu care îmbină tradițiile Orientale cu cele descoperite în Occident. Seturile sale, precum cel de la Boiler Room din Istanbul sau cel pentru Beats In Space, au rămas până astăzi unele dintre cele inedite și grăitoare în ceea ce privește abordarea netrecută pe hartă a lui Aslan.

+

Următoarele două zile, ultimele din an, le petrecem alături de tradiționalul concert Șuie Paparude, care de data asta vine și cu surpriza lansării unul album proaspăt. Iar Revelionul ne prinde cu explorări în deep house via Valentino Mora în Sala Mică și cu euforicul madrilen Miguel Barros, aka Pional (foto), în Sala Berlin (căreia în noaptea respectivă îi putem spune și Sala Tropicală).

Share This