Maschine revine pe acest final de sezon cu o serie de petreceri demne de luat în considerare. Prima din noua serie are loc Sâmbătă, cu doi invitați de seamă: DJ-ul și producătorul american DVS 1 și Sa Pa, artist din familia Giegling.

Pe o scenă de muzică electronică așa de coruptă cum este cea românească în zilele noastre, nume precum DVS 1 ar putea părea ca o insuliță aproape invizibilă într-un ocean uriaș. Noroc că noi nu prea mai credem în basme și mituri, dar am păstrat un loc aparte în sufletele noastre pentru Moș Crăciun.

Zak Khutoretsky, DJ, producător și fost raver înfocat, care a crescut cu petrecerile ilegale din anii ’80 din New York City și Minneapolis, are o poveste și un traseu artistic destul de interesante. S-a născut în Sankt Petersburg, iar când era încă puști s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a intrat în contact cu bagajul uriaș de muzică electronică al colegilor săi de școală.

Deși părea un copil problemă în adolescență (întrucât părinții săi au divorțat, Zak a început să nu mai meargă la școală atât de des), asta nu l-a oprit să facă opt ani de pian și sintetizator, lucru care l-a influențat ulterior în muzica pe care a făcut-o. La 18 ani, Zak deja organiza propriile rave-uri ilegale în hale dezafectate; ușor ușor aceste petreceri au început să crească, iar Khutoretsky a început să deslușească din secretele organizării unui eveniment, plecând de la promovare și până la sunet și detalii logistice.

Debutul ca producător de muzică electronică a avut loc în 2009 la casa de discuri a lui Ben Klock, Klockworks. Întrucât DVS 1 deja începuse să devină un nume din ce în ce mai prezent pe buzele raverilor împătimiți ai muzicii techno, nu s-a putut găsi un loc mai bun. Au urmat lansări la label-urile HUSH (propria sa casă de discuri), Enemy Records, Transmat, iar în 2017 un binemeritat mixtape făcut pentru seria de mixuri ale clubului londonez Fabric. DVS 1 este astăzi rezident Berghain/Panorama Bar, un colecționar avid de discuri (peste 30.000 de titluri), un DJ cu o tehnică uluitoare și o selecție muzicală ireproșabilă, un personaj extrem de important și relevant pentru dezvoltarea muzicii techno pe plan internațional.

DJ seturile lui sunt adevărate sesiuni de exorcizare și este foarte probabil să dai când și când peste bangere care să te scoată din casă, din club, din toaletă sau din dușul din backstage. Inutil de menționat, DVS 1 este unul dintre personajele din scena techno internațională care au rămas incoruptibile și nu s-au compromis, ba din contră: au evoluat și și-au format o viziune muzicală proprie, de necontestat.

//

DVS 1 ajunge la noi Sâmbătă, 17 Noiembrie, alături de Sa Pa, în cadrul unui party Maschine. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This