Andy Sheppard Quartet

Andy Sheppard Quartet (UK)

Andy Sheppard Quartet concertează pe 10 decembrie în Control Club, la Jazz Nouveau.

Andy Sheppard este unul dintre saxofoniștii britanici cu un impact semnificativ asupra scenei internaționale de jazz, cântând și compunând atât pentru proiectele sale solo, cât și pentru big band-uri și orchestre de cameră.

Debutează la 19 ani inspirat de muzica lui John Coltrane, și își rafinează stilul propriu susținînd numeroase concerte în cluburile europene la începutul anilor ’80.
Primul album, alături de Randy Brecker și Steve Swallow i-au adus în 1987 și 1988 două premii British Jazz Awards pentru Best New Comer și Best Instrumentalist.

Nu mulți muzicieni de jazz se pot lăuda că au cântat cu cele trei mari big band-uri ale compozitorilor postbelici Carla Bley, George Russel și Gil Evans. Andy Sheppard e unul dintre ei, iar lista colaborărilor sale nu ar fi completă fără chitaristul John Parricelli, pianiștii Keith Tippett și Ketil Bjornstad sau bateristul Tony Levin. De numele său se leagă și primul concert al unui grup occidental de jazz în îndepărtata Mongolie.

Sheppard își descrie cvartetul ca un ‘’dream band’’, o sintagmă potrivită nu doar muzicii introspective, dominate de o melancolie delicat dozată, ci și line-up-ului de excepție: Andy Sheppard-saxofon tenor, saxofon soprano, Eivind Aarset-chitară, Michel Benita-bas, Sebastian Rochford-tobe.

Andy Sheppard Quartet vor prezenta în premieră în București cel mai recent disc, Romaria, editat la ECM anul acesta, și produs chiar de Manfred Eicher, respectatul fondator al celebrei Case de Discuri germane.

Tags:

Date

10 Dec 2018
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Cost

50 RON

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.