Baba Dochia / Lansare album

Baba Dochia, unul dintre cele mai apreciate grupuri ale muzicii alternative din România, lansează noul lor album, intitulat Morphoder. Turneul de lansare va cuprinde orașe din România, precum Iași, Tg. Mureș, București, Cluj-Napoca, iar la finalul lunii noiembrie, în 6 orașe din Germania, printre care Berlin, Hamburg, Dresda, Hanovra și altele.

Marius Pop, membru fondator Baba Dochia:

Titlul vine din partea tehnica a albumului și se referă la trecerea graduală de la partea electronică (sintetizatoare, drum machines, samples) la o parte mai organică (chitări, tobe, field recordings) pe care am încercat să o redau pe majoritatea pieselor. Nu aș putea să îl încadrez într-un gen anume, mai degrabă e o fuziune de synth-wave, post-rock și surf rock pe alocuri. Motivul pentru care nu ne-am axat pe un gen anume este faptul ca suntem foarte receptivi la muzica pe care o ascultăm și filmele pe care le urmărim, care ne împing să experimentăm pe genuri diverse.

Albumul conține 8 piese, pe care s-au folosit în mare parte 2 sintetizatoare Korg MS20 și Moog Sub Phatty, alături de multe field recordings, chitară bas, bowed guitar și Roland TR-8 drum machine. Mare parte din liniile de synth au fost trecute printr-un amplificator de chitară Orange Crush, un magnetofon Akai x165-D și un efect reverb Strymon Big Sky.

Am încercat să-i redăm albumului un feeling retro inspirat din filmele și serialele anilor ’80 precum: Knight Rider, Terminator, Scarface, Blade Runner.

https://www.facebook.com/BabaDochiaMusic/

Date

Nov 03 2018
Expired!

Time

21:00

Cost

20 RON

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.