Black Water

Black Water a apărut iniţial sub forma unui duo format din Silviu Pop și Sikorsky (Marius Muntean), născut din pasiunea acestora pentru curentul new wave al anilor 90 în general și pentru muzică celor de la Depeche Mode în special. În această formulă au înregistrat 3 piese: Black light, Burning fire și Deliah is no more. Toate cele 3 piese au un sound comun bazat pe pasaje de chitară acustică și synthuri cu tentă organică.

Cei doi sunt cunoscuți şi în alte proiecte muzicale. Silviu Pop a activat în grupurile We are Numbers și Ordinul Negru iar Sikorsky este activ în The Thirteenth Sun, Round Sound și Aria Urbană. Odată cu venirea în grup a lui Teo Ardeleanu (The Dignity Complex), sunetul se schimbă, căpătând accente de post-rock și electrogaze. Noile compoziții devin mai atmosferice, cu o tentă electro mult mai pronuntata, cu influențe diverse precum Tycho, Phantogram, Future lslands sau Slowdive.

Finele lui 2017 marcheazã lansarea primului EP intitulat Heartbeats. Ghidat de vraja sintetizatoarelor, cu chitare acustice ori amplificate şi angrenate în melodicitatea progressive sau post-rock, albumul este disponibil pe majoritatea platformelor de streaming online: Bandcamp, Spotify, Apple Music, Pandora, Amazon, Google Play, Tidal sau Deezer.

“Black Water este un proiect cât se poate de nou. Stârnit de dorinţa a trei artişti să schimbe puţin placă şi să-şi lărgească şi mai mult orizonturile, s-a iscat o muzică ce atinge o zonă oarecum virgină la noi. Întorşi la pasiuni, mai vechi sau mai noi, Black Water este o combinaţie atractivă de Synth-Pop, Electrogazesau Ambient. Cu alte cuvinte, o joacă extrem de catchy, între Depeche Mode, Joy Division, Slowdive sau Tycho”

+

Facebook
Bandcamp

Date

26 Mar 2019
Expired!

Time

21:00

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.