BTLive: Karpov Not Kasparov / Tomma Alistar / Soundopamine

Tomma Alistar este un proiect cu un sound care poate fi incadrat (si) in zona muzicii electronice, un concept al artistului Alexei Turcan.
Un show marca Tomma Alistar este un conflict intre spatialitate sonora dizolvata si forta concreta a “difuzorului miscat”, un performance definit de bass, beat si dans, in care isi fac loc usor si interventiile dulci-nostalgice sau temele simpliste, dar cu caracter.

Varianta de live band isi propune sa scoata automatismul din productiile electronice si sa aduca naturaletea “cantatului” cu tot cu imperfectiuni. Lui Tomma i se alatura pe scena muzicieni care vin din alte lumi, fie ca e vorba de clasica, jazz sau experimental.
Pentru noaptea de 31 mai, Alexei va urca pe scena alaturi de Raluca Stratulat (vioara), Corina Ciuplea (violoncel), Bogdan Gugu (clarinet/bass clarinet), Mihai Grigore (violoncel) si Dan Georgescu (bass), completati pe partea de lights & visual de Sebastian Campean.
In repertoriul performanceului din cadrul BT Live sunt incluse creatii representative ale proiectului Tomma Alistar, cat si reinterpretari ale coloanelor sonore pe care Alexei Turcan le-a produs pentru spectacole de teatru si film.

www.facebook.com/tomma.alistar
https://soundcloud.com/tomma-alistar

Clasificat ca fiind ”unul dintre cele mai bune produse de export synth-pop din Romania”, Karpov not Kasparov au fost invitati sa concerteze, in ultimii ani, pe scene de club si la festivaluri din toata Europa (Londra, Berlin, Paris, Oslo, Milano, Zurich, Vienna, Bruxelles etc).
Sunetul lor aminteste de disco-ul anilor ’80 fiind optimist si dansabil, un sound cu usoare influente jazz sau folclorice.
Albumul lor de debut, lansat in 2016 a fost declarat “cel mai bun al anului” de revista Scena9 si “probabil cel mai bun album electronic din Romania ultimilor 30 de ani” de blogul muzical Muzici&Faze.
Pe 31 mai Karpov not Kasparov vor prezenta in in premiera primele piese de pe urmatorul lor material discografic programat sa apara la finalul lui 2018″

www.facebook.com/KarpovNotKasparov/
www.knotk.com

Soundopamine aka Natasha & Chris, imbina subtil acorduri si voci calde, pasind cu naturalete prin jazz, house grooves & techno. Cei doi s-au cunoscut la cursurile conservatorului din București și de-a lungul timpului au rămas formula de bază a proiectului. Deoarece procesul lor creativ este influențat de armonie si natura primordială, reușesc să aducă un vibe autentic si un sound organic. După un 2017 plin de peripeții, in care am avut ocazia sa-i vedem in experimentul #wildmusictracks ro, in diferite locatii obscure, dar si pe scenele marilor festivaluri precum Electric Castle / Neversea / Untold/ Waha Festival, 2018 ii surprinde mai „alive” ca oricand.

www.facebook.com/pg/soundopamine
https://soundcloud.com/soundopamine

Tags:

Date

31 May 2018
Expired!

Time

21:00

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.