Bugge Wesseltoft & Christian Prommer la Jazz Nouveau

Pe 21 mai, ne revedem în Control cu reputatul pianist norvegian Bugge Wesseltoft, de data aceasta alături de bateristul american Christian Prommer.

Un concert în care îl avem pe de o parte pe Bugge Wesseltoft, cu o muzică plină de lirism inspirată de Bill Evans sau Herbie Hancock, dar și de melancolia scandinavă, și de cealaltă avem energia și groove-ul unui baterist, dj și producător de anvergură, Christian Prommer.

Aflat la a doua vizită la Jazz Nouveau, după ce în 2017 a concertat cu proiectul New Conception of Jazz, Bugge Wesseltoft este considerat un pianist nonconformist, al cărui talent neobișuit a fost remarcat încă din anii ’90. Norvegianul a colaborat pe parcursul carierei sale cu numeroși muzicieni cunoscuți: Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal, Jojo Mayer/Nerve, Nils Petter Molvaer, Jon Eberson sau Dhafer Youssef fiind doar o mică parte dintre ei.

Christian Prommer are o experiență de douăzeci de ani ca producător și instrumentist, perioadă în care și-a pus talentul în slujba multor proiecte de succes din muzica electronică. Dintre ele amintim Flash, Trüby Trio, Voom Voom sau Dj Hell.

Construită pe chemare și răspuns, ascultare intuitivă, reacții spontane, experiență și virtuozitate, muzica celor doi instrumentiști evocă deopotrivă primordialul și modernul sonor.
Un concert care vă va deschide urechile, va încălzi inimile și vă va face să dansați!

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Tags:

Date

21 May 2018
Expired!

Time

20:00 - 21:30
Category

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.