DokStation live: Karpov Not Kasparov & Balkan Taksim

DokStation prezintă: MultiCulti Party la Control Club – joi, 12 septembrie, de la ora 23, la Control Club – după proiecția documentarelor “PJ Harvey: A Dog Called Money” și “Oulaya’s Wedding” 🎶🕺

Line-up 👇

Karpov not Kasparov
Balkan Taksim

Karpov not Kasparov este un proiect născut în 2009, ca un joc muzical de acţiune şi reacţiune între sintetizator şi percuţie. Stilul abordat este retro-electro-clash cu influenţe din folclor, jazz şi muzica clasică.
Apărut în 2011, LP-ul de debut Soundtrack for a Game of Chess a fost ales „albumul lunii” de revista VICE, considerat „una din cele mai valoroase lansări ale anului” de către Radio România Cultural și difuzat de postul de radio newyorkez WFMU.
De atunci, Karpov not Kasparov au susținut numeroase concerte, au participat la festivaluri ca Nuits Sonores, Printemps de Bourges, Electric Castle, Untold, Electronic Beats sau Eurosonic, cântând în 38 de țări europene, Rusia și Israel. Sunt cunoscuți pentru show-urile ieșite din comun, în care colaborează cu artiști vizuali, dansatori și performeri de teatru experimental, oferind publicului experiențe unice.
„Cel mai bun album românesc al anului” – Scena9
„Influences from Eastern folk music are mixed with jazz and electro-sounds from the 80s. The whole strongly reminds of the pioneers of electronic music such as Jean Michel Jarre and Klaus Schulze.” – 3vor12
„Pioneering music, artfully delivered” – Gigwise
„Wacky brilliance” – The Quietus

Fără influențe techno sau clișee balcanice, muzica Balkan Taksim este sinceră și profundă. Nu este un colaj sau o „fuziune” de stiluri, ci izvorăște din întâlnirea mai multor culturi diferite, cu instrumente tradiționale din Balcani, ritmuri străvechi din Carpați, voci nemuritoare, tehnologii audio contemporane și… artiști români.
Balkan Taksim este proiectul multi-instrumentistului român Sașa-Liviu Stoianovici. Pasiunea sa pentru explorarea muzicii tradiționale din Balcani, a muzicii românești străvechi și a culturii slave l-a determinat să călătorească mult în țările din zonă, colaborând cu artiști locali pentru a înregistra melodii tradiționale, pe care le-a reorchestrat apoi cu mijloacele muzicii electronice.

Cumpara bilete
Tags:

Date

12 Sep 2019
Expired!

Time

22:30

Cost

30 RON

More Info

FACEBOOK EVENT

Location

Sala Berlin
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.