Don Letts

DokStation pres. Don Letts (Dj Set) / The Details / DayDay

Vineri 14 septembrie, de la ora 23.30, DokStation Music Documentary Film Festival prezintă DJ set-ul muzicianului și producătorului britanic Don Letts – o figură emblematică a scenei punk. Show-ul va fi precedat de două concerte live cu trupele autohtone The Details și DayDay.

PROGRAM:
23.30  DayDay (live)
00.30  The Details (live)
01.30  Don Letts (DJ set)

Show-urile au loc după proiecția documentarelor TWO SEVENS CLASH: DREAD MEETS PUNK ROCKERS (+ Q&A Don Letts) și JOY DIVISION.

Regizor, artist și producător, britanicul Don Letts se bucură de o reputație solidă în film și muzică deopotrivă, ca rezultat al activității sale remarcabile de la sfârșitul anilor ’70, continuând cu anii ’80 și ’90 și până în prezent.

Cunoscut ca DJ-ul care a reușit să facă o generație întreagă de punkiști să aprecieze muzica reggae, Don Letts a adoptat etica DIY în 1977, când lucra la clubul punk The Roxy din Londra, și a început lucrul la primul său film, The Punk Rock Movie.

Ulterior, Letts a regizat peste 300 de videoclipuri muzicale pentru un mix eclectic de artiști, de la Bob Marley la Public Image Ltd (PiL), The Pretenders, Elvis Costello, The Pogues sau The Clash.

După experiența de DJ la The Roxy, Don Letts a continuat să activeze în sfera muzicală și a înființat trupa Basement Five, a lansat un single cu membrii PiL, a fost managerul trupei Slits și a colaborat cu membrii trupei Trouble Funk. La mijlocul anilor ’80, a înființat formația Big Audio Dynamite (B.A.D.) cu Mick Jones (ex-Clash), alături de care a lansat patru albume și a concertat internațional.

La începutul anilor ’90, Letts a părăsit B.A.D. pentru a forma trupa Screaming Target și a lansa albumul Hometown Hi-Fi, dar și câteva compilații: Time Warp Dub Clash (Island Records, 1996), Dread Meets The Punk Rockers Uptown (Heavenly Records, 2002), Don Letts presents: The Mighty Trojan Sound (Sanctuary Records, 2003) și Dread Meets B-Boy Downtown (Heavenly Records, 2004).

Letts este și realizatorul emisiunii săptămânale Culture Clash Radio la BBC 6 Music, pentru care a prezentat mai multe documentare radio, printre care The Story of Island Records, The Clash Live At Shea Stadium și The Story of British Reggae.

În prezent, Don Letts continuă să activeze ca DJ, cu set-uri old school și new school dub reggae, ce își propun să reînvie atmosfera de la The Roxy, din 1977. Sub numele de Dub Cartel Sound System, a mixat la aniversarea a 25 de ani de Rough Trade, la Bestival și Glastonbury.

Prima trupă de power pop din România, The Details redă viață muzicii anilor ’60, presărând-o cu armonii bogate, influențe de surf, jazz, avantgarde, și dream pop, din care rezultă cea mai frumoasă colonă sonoră pentru cele mai pure și intense sentimente.

Conținând muzicieni din Coma, Illuminati, și Lost Society, proiectul a fost deja lăudat de publicații din străinătate, dar și de membrii unor trupe precum The Doors, The Beach Boys, Faith No More, Big Star, Iggy & The Stooges, Einstürzende Neubauten, sau Henry Rollins.

Pregătindu-se pentru lansarea EP-ului de debut înregistrat în Marea Britanie, ce beneficiază de invitați care au lucrat cu Paul McCartney, Bob Dylan, The Beach Boys, și Brian May (Queen), The Details și-au început cariera concertistică la finele anului 2017, având deja la activ concerte de succes în cluburi precum Control (București) sau Flying Circus (Cluj), la festivaluri din București ca Femei pe Mătăsari, Green Sounds Fest (pe aceeași scenă cu The Hives), Bucharest Christmas Market, sau Rocanotherworld (Iași), și pe FM, cum ar fi Radio Guerilla, Gold FM, și Radio România Cultural, dar și în Statele Unite, la emisiuni precum “Coverville” din Colorado sau “The Watt From Pedro Show” din California, al basistului din Iggy Pop & The Stooges.

O prezență plăcută, colorată, și asortată (de la cromatica instrumentelor până la costumație), The Details cântă și încântă cu power pop de cea mai bună calitate!

DayDay este unul dintre cele mai noi proiecte indie rock ale scenei bucureștene. Înființată în 2017, trupa face muzică numai bună de ascultat la drum lung. Componență: Andrei Erdei (vocals, lead guitar), Ioana Negrea & Ruka Furtuna (vocals, charm), George Irimescu (bass guitar), Serban Popadiuc (guitar), Cosmin Dumbravă (drums).

Pentru nopți leneșe care aproape înghit zilele scurte, muzica DayDay te va duce pe plaiurile vestice, printre cowboys singuratici și domnițe visătoare.

Tags:

Date

14 Sep 2018
Expired!

Time

23:00

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.