JazzyBIT

JazzyBIT este un trio energic de loud jazz din Timișoara care propune o combinație antrenantă de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Când vine vorba despre propriul sound, membrii trupei îl descriu ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, doar că în trio.

Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, adaugănd o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii dinamice.

Ca și palmares, JazzyBIT are o finala de European Jazz Award în cadrul festivalului Tuscia in Jazz (2014) un trofeu Timișoara Jazz Award pentru grupul anului în 2016, iar anul urmator toți membrii grupului primesc trofeul Banat Jazz Award pentru muzicienii anului.

Trupa adună o bogată activitate concertistică, aproape 200 de experiente live în primii 6 ani de activitate, timp in care a participat la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival, Vilnius Mama Jazz Festival sau Belgrade Jazz Fest) dar și în câteva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club în Praga, Sunset Sunside în Paris, sau Budapest Jazz Club). Alături de grupul de folclor contemporan Subcarpați, JazzyBIT lansează în 2017 proiectul Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz, o contopire a soundului celor două grupuri.

Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri open format, precum Sziget, Exit sau Untold, precum și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, A38 din Budapesta sau Control din București, unde sunt asteptați în luna noiembrie pentru un show de zile mari.

Date

12 Nov 2018
Expired!

Time

20:00

Cost

20 RON

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.