Jojo Mayer/Nerve la Jazz Nouveau

Pe 30 aprilie, chiar de Ziua Internațională a Jazz-ului concertează un grup foarte așteptat în București, Jojo Mayer/Nerve.

Considerat unul dintre cei mai inovatori bateriști din lume, Jojo Mayer, elvețianul mutat în New York este faimos pentru integrarea în jazz a influențelor drum and bass și jungle.

Inspirat de bateriști precum Jack De Johnette, Buddy Rich sau Tony Williams, Mayer a influențat la rândul său o generație întreagă de instrumentiști, prin tehnica sa.

La vârsta de 18 ani, Mayer cânta deja cu greii jazz-ului Dizzy Gillespie și Nina Simone, mai târziu înregistrând cu Screaming Headless Torsos, Intergalactic Maiden Ballet, John Medeski sau Meshell Ndegeocello.

Jojo Mayer a fost inclus de către Modern Drummer Magazines pe lista 50 Greatest Drummers of All Time în 2014.
Grupul Nerve, format de Mayer în 1997, reexaminează relația dintre creativitatea umană și tehnologia digitală, punând bazele unei noi forme de expresie muzicală, unică astăzi în lume.

Formația a mai colaborat cu Roli Mosimann, Jason Lindner, Takuya Nakamura, dar și cu Bugge Wesseltoft, Dj Shadow, MC XIS, Sean Pelton,Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid sau Moshen Namjoo.

Nerve concertează în Control Club în formula Jojo Mayer: tobe, John Davis-bass, Jacob Bergson-clape, Aaron Nevezie-sound & audio manipulation.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Tags:

Date

30 Apr 2018
Expired!

Time

20:00 - 21:30
Category

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.