DokStation

Joy Division

Regia: Grant Gee / SUA / 2007 / 93 min
Distribuție: Richard Boon, Anton Corbijn, Kevin Cummins

În 4 iunie 1976, patru tineri din Manchesterul post-industrial au mers să vadă un concert Sex Pistols la Manchester Lesser Free Trade Hall. Inspirați de show-ul care a aprins scena muzicală locală, cei patru au înființat una din cele mai influente formații din lume – Joy Division.

30 de ani mai târziu, în ciuda unei tragedii care le-a retezat ascensiunea, Joy Division au un public mai numeros ca oricând, iar moștenirea și influența lor asupra scenei muzicale actuale nu poate fi ignorată.

Beneficiind de participarea tuturor membrilor supraviețuitori (care s-au regrupat apoi sub titulatura New Order), documentarul analizează povestea Joy Division, cu ajutorul filmărilor live în exclusivitate, fotografiilor personale și înregistrărilor audio descoperite recent.

Regizat de Grant Gee, filmul este cronica unei ere a schimbărilor socio-politice majore, în Anglia, dar și povestea nespusă a patru bărbați care au escaladat barierele economice și culturale, lăsând în urmă o moștenire muzicală durabilă. Cu participarea: Bernard Sumner, Peter Hook și Stephen Morris, Genesis P. Orridge (Throbbing Gristle), Tony Wilson (Factory Records), Anton Corbijn.

Buy Tickets

Date

14 Sep 2018
Expired!

Time

21:00 - 23:00

Cost

10 RON

More Info

FACEBOOK EVENT
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.