Keep Shelly In Athens

Etichetat chillwave, proiectul grecului RPR, pornit cu Sarah Psalti, continuat însă din 2014 cu scriitoarea australiană Jessica Bell, e ceva mai mult de-atît.

Mai degrabă către ambient și downtempo, cu ceva substraturi dream pop, Keep Shelly In Athens a ieșit în evidență grație unor bloguri-vedetă ale scenei (vezi Gorrilla vs. Bear), dar și a cîtorva single-uri care au avut succes pe Hype Machine, pe atunci, prin jurul lui 2010, un fel de biblie a adolescenților care redescopereau muzica anilor ’80 și plăceri simple precum plaja, palmierii, tenișii din bazar sau bluzele colorate din fîș. Au fost ani în care apăreau Washed Out, Neon Indian și Toro y Moi și o sete care părea atunci incurabilă pentru cîntece home made pe stil retro pop. De fapt, vara lui 2009 chiar a rămas în memoria noastră, a celor care efectiv deveneam tot mai ineficienți la birou, ca „Summer of Chillwaveˮ. Într-o astfel de insolație plăcută au apărut „In Love With Duskˮ, „Cremona Memoriesˮ sau „A Tear In My Iˮ ale duoului grecesc, găsite toate pe un album de debut al cărui titlu funcționa și ca un fel de spoiler alert: In Love with Dusk.

A urmat Now I’m Ready, primul alături de Jessica Bell, iar lucrurile au devenit și mai delicioase, cotind atît cît era necesar încît să nu devină corp străin către synthpop. Un exercițiu de stil binevenit pentru o trupă care încă își caută identitatea și care pare că voia să lase la sertar vremurile analogue based. Iar povestea explorărilor ambientale continuă cu Philokalia, discul scos anul trecut, cel mai apăsat și îndrăzneț de altfel, cu explozii synth, dar și vocale din partea lui Jessica. Cu ambiții de bedroom pop melancolic („Seattleˮ e probabil cîntecul care iese cel mai mult în evidență), dar și nu-disco („We Want Moreˮ) sau trip-hop („Dark Lightˮ), Keep Shelly In Athens au deja un bagaj voluminos care te va plimba dinspre naivitatea anilor ’80 către frustrările electro nouăzeciste.

Cumpără bilete

Date

22 - 23 Mar 2018
Expired!

Time

21:00 - 23:00

More Info

Facebook Event
Category
Control Club

Organizer

Control Club
Email
info@control-club.ro
Website
https://www.facebook.com/clubcontrol/
Facebook Event

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.