Kimmo Pohjonen @ Jazz Nouveau

TICKETS

Născut în Finlanda, Kimmo Pohjonen a făcut primii pași spre instrument îndrumat de tatăl său, el însuși acordeonist. A studiat muzică tradițională și clasică la Academia Sibelius, dar și Tango Nuevo la Buenos Aires, îndrăgostit fiind de muzica lui Astor Piazzolla.

Dacă în anii 80, Pohjonen era implicat în proiecte folk, odată cu debutul său solo în 1996, finlandezul se remarca printr-o abordare revoluționară, avangardistă a unui instrument considerat foarte „cuminte”, acordeonul.

Show-urile  provocatoare și energice au făcut din Kimmo Pohjonen unul dintre cei mai doriți artiști la marile festivaluri.

Invitat personal de David Bowie în 2002 la Meltdown Festival în Londra, dar și în Japonia, Europa sau Mexic, inovatorul instrumentist este implicat într-o multitudine de proiecte: colaborează cu Kronos Quartet, cu percuționistul Pat Mastelotto și chitaristul Trey Gunn de la King Crimson, compune muzică de film și teatru.

Apreciat pentru diversitatea „peisajelor” muzicale prin care își poartă ascultătorii, Kimmo Pohjonen înglobează în compozițiile sale beat-uri electronice, folk, rock sau jazz. Experiența live este însă cea care dă adevărata măsură a creativității și nonconformismului acestui artist atât de special în toate demersurile sale artistice.

Date

25 Feb 2019
Expired!

Time

20:00

Cost

50 RON

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.