Kinga Glyk

Kinga Glyk Trio

BUY TICKETS FACEBOOK EVENT

Pe 9 octombrie, instrumentista poloneză King Glyk va concerta pentru prima dată în România, la Jazz Nouveau în Control Club.

La doar 20 de ani, basista poloneză Kinga Glyk a susținut deja peste 100 de concerte, atât în țara sa de origine, cât și în afara ei. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că artista și-a început cariera de muzician foarte devreme, la numai 12 ani. Primii pași pe scenă i-a făcut ca membră a formației Glyk PIK, din care făceau parte tatăl său, Irek, un apreciat vibrafonist, și fratele artistei, Patrick (tobe).
Astăzi, Kinga Glyk este considerată cea mai bună basistă poloneză, reprezentantă a noii generații, o nouă stea a muzicii jazz și blues europene. Tânăra instrumentistă a colaborat deja cu muzicieni experimentați și cunoscuți, ca Robinson Jnr, Bernard Maseli, Ruth Waldron, Natalia Niemen, Jorgos Skolias, Apostolis Anthimos, Leszek Winder etc.
În 2015 Kinga își lansează albumul de debut, Registration (”Rejestracja”), album ce a primit critici favorabile din partea Polish Radio 3, Magazine “JazzForum”, și “Your Blues”. ”Registration” conține, pe lângă compozițiile tinerei artiste, și reinterpretări ale unor teme celebre ca ”Gotta Serve Somebody” (Bob Dylan), sau “Dolaniedola” (Czeslaw Niemen).
Alegerea instrumentistei de a cânta la chitara bass se constituie astăzi într-un punct de atracție în show-urile sale. În opinia artistei, basiștii bărbați dețin mai multă forță pentru a cânta la acest instrument, în timp ce femeile își exprimă mai bine sensibilitatea, în ambele cazuri existând ceva special de oferit din punct de vedere muzical.
În ceea ce o privește pe basista Kinga Glyk, calitățile sale deosebite i-au adus nominalizări la categoriile „New Hope”, „Bass Guitar” și „Discovery of the Year” în JAZZ TOP și BLUES TOP.
În februarie 2016, Kinga înregistrează alături de muzicienii Paweł Tomaszewski, Andrzej Gondek, Kuba Gwardecki și Ireneusz Głyk cel de-al doilea album al său, „Happy Birthday”, album extrem de apreciat, atât de media, cât și de public.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Tags:

Date

09 Oct 2017
Expired!

Time

20:00

Cost

35RON

More Info

Tickets

Location

Sala Berlin
Category
Tickets

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.