Kneebody la Jazz Nouveau

Încă nu s-a inventat un termen pentru muzica cântată de Kneebody, ne avertizează The New York Times.

Familiarizați cu free bop-ul anilor ’60, cu jazz rock-ul cântat în anii ’70, cu hip-hop-ul sau muzica indie, Kneebody au o audiență în rapidă creștere. Au trecut 17 ani de la înființare și trupa este mai puternică decât oricând, mărturie stând noul disc, Anti-Hero, scos în 2017 la Motema Music, disc ce marchează o renaștere creativă în adevăratul sens al cuvântului, și pe care îl vom asculta live pe 12 februarie în Control.

Nu întâlnești la tot pasul o trupă în care fiecare membru este lider, o trupă ce și-a dezvoltat un sistem muzical inedit care permite fiecărui instrumentist să schimbe instant tempo-ul, gama sau stilul.

Comparați cu Radiohead pentru peisajul sonor intens, cu Queens of The Stone Age pentru energia debordantă sau cu Brad Mehldau pentru profunzimea armonică și libertatea improvizatorică, Kneebody are aceiași componență de când au pornit la drum: Adam Benjamin-clape, Shane Endsley-trompetă, Kaveh Rastegar-chitară bass, Ben Wendel-saxofon și Nate Wood-tobe.

Toti sunt instrumentiști redutabili care au cântat alături de nume grele ale industriei muzicale. E suficient să amintim doar de Pearl Jam, Snoop Dogg, Bruno Mars, Beck sau John Legend ca să ne facem o imagine a talentului lor incredibil.

Cei cinci s-au cunoscut în adolescență la The Eastman School of Music and Cal Arts din Los Angeles, și au pus bazele grupului într-o perioadă în care Orașul Îngerilor era un creuzet renumit pentru vibrantul eclectism muzical.

17 ani și 11 albume albume mai târziu, Kneebody vizitează pentru prima dată România.

Concertul Kneebody are loc la ora 20’00 în clubul Control. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-jazz-nouveau-kneebody-at-control-club

Date

12 Feb 2018
Expired!

Time

20:00 - 21:30
Category

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.