Mark Guiliana Jazz Quartet

Mark Guiliana Jazz Quartet (US)

Mark Guiliana Jazz Quartet va concerta în premieră în Romania pe 15 octombrie la Jazz Nouveau, în Control Club.

Oricât te-ai strădui, nu poți evita superlativele când vorbești de bateristul, compozitorul și producătorul american Mark Guiliana.
Considerat deja unul dintre cei mai influenți artiști, aflat în avangarda jazz-ului contemporan, Guiliana a fost desemnat în 2017 Best Jazz Drummer de către cunoscuta publicație Modern Drummer.

Îmbinarea virtuozității imbatabile cu beat-urile electronice și explorarea constantă a noi teritorii muzicale l-au așezat, pe bună dreptate, în galeria instrumentiștilor de top.

O confirmare semnificativă în acest sens este prezența sa ca tobar și percuționist pe ultimul disc al lui David Bowie, Blackstar, câștigător a două premii Grammy, o experiență care i-a schimbat viața, după cum mărturisește chiar Guiliana.

Un alt proiect care l-a purtat pe cele mai importante scene din lume a fost Mehliana, fantezistul Duo cu pianistul Brad Mehldau.
Alți importanți artiști cu care a colaborat sunt chitaristul John Scofield, Matt Cameron, bateristul Pearl Jam/Soundgarden, basistul Avishai Cohen, Dhafer Youssef, Tigran Hamasyan, Meshell Ndegeocello sau Gretchen Parlato, cu care este și căsătorit.

Peste 30 de înregistrări poartă amprenta sa inconfundabilă, iar pe cel mai recent disc, Jersey, editat în 2017, Mark Guiliana îi are alături pe Chris Morissey-bas, Jason Rigby-saxofon, Fabian Almazan-pian.

Dacă până acum cele mai multe materiale erau puternic inspirate de sound-ul și beat-urile electronice, cvartetul răspunde cu noul disc unei provocări lansate de Mark, și anume prezentarea compozițiilor într-un peisaj sonor acustic.

Câtă creativitate, câtă libertate ai, și cât de mult poți experimenta în acest mediu muzical tradițional?

Aflăm pe 15 octombrie, ora 20’00, când grupul american Mark Guiliana Jazz Quartet va concerta în premieră la Jazz Nouveau, în Control Club.

Date

15 Oct 2018
Expired!

Time

20:00 - 22:00

More Info

FACEBOOK EVENT
Category
FACEBOOK EVENT

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.