Mary Halvorson’s Code Girl la Jazz Nouveau

Pe 19 martie va concerta în premieră în România Mary Halvorson’s-Code Girl.

Originară din Statele Unite, chitarista Mary Halvorson este considerată de unii critici cea mai putin previzibilă improvizatoare. Viitorul chitarei în jazz începe cu ea, spun alții. Cu 30 de albume la activ și colaborări cu Marc Ribot sau Trevor Dunn nu avem multe motive să ne indoim de aceste concluzii.

Surprizele plăcute nu se opresc însă aici. Quintetul instrumentistei mai are un membru deja celebru, trompetistul american Ambrose Akinmusire. Cooptat de Steve Coleman într-un turneu european pe când avea doar 19 ani, câștigător al Thelonius Monk International Jazz Competition, Akinmusire este un intrumentist a cărui prezență în grupul lui Mary Halvorson constituie un eveniment în sine.

Mary Halvorson și-a câștigat notorietatea cu trio-ul său din care fac parte basistul John Hebert și bateristul Ches Smith, dar și cu proiectul solo Meltframe. Artista are o activitate prodigioasă în numeroase alte formule: quintet, septet, octet, fiind activă și în grupuri conduse de Anthony Braxton, Trevor Dunn, Tomas Fujiwara, MarcRibot, Mike Reed sau Tom Rainey.

Pentru discul Code Girl pe care îl va prezenta în România, Mary Halvorson a apelat pentru prima dată la o vocalistă, Amirtha Kidambi. Compozitoare și improvizatoare, aceasta este membră a trupei de dark folk Seaven Teares.

Pe scena clubului Control, lui Mary Halvorson, Ambrose Akinmusire și Amirtha Kidambi li se vor alătura basistul Michael Formanek și bateristul Tomas Fujiwara.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Tags:

Date

19 Mar 2018
Expired!

Time

20:00 - 21:30
Category

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.