Săptămâna Sunetului preview: Bordreuil/Rowden ♫ Avram/Dumitrescu

În plin turneu european, Leila Bordreuil și Zach Rowden (SUA) concertează la București pentru prima dată cu proiectul lor de duo. Concertul este pentru noi, înainte de toate, un omagiu adus compozitoarei Ana-Maria Avram (1961-2017), alături de care am avut plăcerea de a deschide ediția din 2017 a SĂPTĂMÂNII SUNETULUI.
Zach Rowden interpretează o lucrare dedicată lui de regretata Ana-Maria Avram, Leila Bordreuil, o lucrare a compozitorului Iancu Dumitrescu, iar în duo prezintă obiectul turneului lor european, improvizația liberă.

Intrare: 10 lei
Open doors: 7.30pm

Concertul este organizat de SĂPTĂMÂNA SUNETULUI și Control Club.
*
Leila Bordreuil și Zach Rowden s-au întâlnit la un concert de jazz în 2015, s-au plăcut și au început să cânte împreună puțin după aceea. Amândoi muzicienii (violoncel și contrabas), sunt instruiți în muzică clasică, însă în muzica lor influențele sunt diverse : muzică free, noise aspru, cold wave, existențialism și o obsesie comună pentru Spectralism.
**
Zach Rowden este membru al ansamblului Hyperion Internațional, dirijat de Iancu Dumitrescu. Ana-Maria Avram i-a dedicat două lucrări pentru contrabas solo, iar cu una dintre ele a concertat și la Festivalul Enescu din 2017.

Zach Rowden a mai cântat și cu PFA Orchestra la Festivalul Simultan 2017 și la Teatrul Apollo 111.
—————————————————————————–
mm info ? www.saptamanasunetului.ro

Tags:

Date

19 Feb 2018
Expired!

Time

20:00 - 22:00

More Info

Facebook Event
Category
Facebook Event

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.