Săptămâna Sunetului | Sainkho Namtchylak (AT) & guests

Sainkho Namtchylak este una din cele mai importante voci ale secolului. Mai mult de o generație a trecut de când uimitoarea cântăreață a ieșit din patria sa, Republica Tuva, adânc în Siberia Sovietică, la granița mongolă. A locuit întâi la Moscova, unde talentul său vocal surprinzător în tradiția „throat singing” sau „overtone singing” a fost recunoscut și promovat pe plan internațional în ansamblurile „de vitrină” ale minorităților din URSS. Dar începând cu anii 90, Sainkho Namtchylak a revenit în Europa de Vest, stabilindu-se la Viena, și afirmându-se în cu totul altă direcție, ca fenomen al muzicii improvizate și artist important pe scenele de muzici în afara normelor. Aici, un important efort creativ al artistei este acela de a reuni și colabora în diverse ansambluri cu tineri muzicieni, creând producții fabuloase, printre care se numără hiturile muzicale internaționale “Stepmother City” și “Time Out”.

SĂPTĂMÂNA SUNETULUI prezintă la această întâlnire extraordinară două momente distincte, un concert solo susținut de Sainkho Namtchylak, cât și prima întâlnire a unui ansamblu ad-hoc de muzicieni locali cu posibilități infinite: Tavi Scurtu, Sașa-Liviu Stoianovici, Mihai Balabaș, Andreea Tincea, Bogdana Dima, Diana Miron, Laurențiu Coțac, Cosmin Postolache, Marian Cîtu.

Iar printre participanți, sosită din Berlin special pentru acest concert, Arjopa (DE) a crescut cu muzica strămoșilor ei emigrați din sudul Siberiei în Germania, fiind instruită în tehnici vocale asiatice din vechime pe care astăzi le mixează cu muzică occidentală, elemente de jazz și folk-rock.

www.sainkho.net
www.arjopa.wordpress.com

Concert susținut de Forumul Cultural Austriac și Control Club. SĂPTĂMÂNA SUNETULUI îi mulțumește și lui Keefe San Agustin pentru intermediere.

www.saptamanasunetului.ro

SĂPTĂMÂNA SUNETULUI este organizată de Asociația Jumătatea plină.

PARTENERI : La Semaine du Son (Franța), La Semaine du Son (Bruxelles), Holalalune Productions (BE), FeBeME (BE), Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi, Delegația Vallonia-Bruxelles, CREART, Primăria Municipiului București, Institutul Francez, Centrul Ceh, Muzeul Național de Artă Contemporană, Universitatea Politehnică București / PCON, Universitatea Națională de Muzică București, Festivalul Simultan, Școala de Arte nr.5, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu, Grădina cu Oameni, Switch Lab, Galeria Posibilă, Puro&Bio, Corcova, Apollo 111, Control Club.
PARTENERI MEDIA : Radio România Cultural – partener principal, Zeppelin

Tags:

Date

04 Mar 2018
Expired!

Time

20:00 - 22:00
Category

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.