VIDEO Content – Indiscret Social / Luna Amara / Pixels / Toulouse Lautrec

VIDEO CONTENT
4 trupe live. 4 piese lansate. 4 videoclipuri lansate. 4 ONG-uri implicate.

Intrare: 40 lei.
Biletele vor fi disponibile in reteua Eventbook si la intrare, in seara evenimentului.
—————–
Proiectul VIDEO CONTENT este un proiect de repoziţionare artistică a videoclipului. El se afla la intersecţia dintre cultura pop, campanie mediatică de sensibilizare şi arta angajată social. În cadrul proiectului au fost implicate organizaţiile Salvaţi copiii, Samusocial, Estuar şi Carusel cât şi trupele Toulouse Lautrec, Grimus, Luna Amară şi The Pixels.

În cadrul proiectului VIDEO CONTENT, artistul Cătălin Rulea a realizat, în colaborare cu trupe din alternativul românesc, o serie de videoclipuri care abordează lumea paralelă cu sistemul de idealizare mediatică a realităţii. Fie că este prezentată pozitiv sau negativ, realitatea, prin mediatizare, capăta o aură ireală. Problemele societăţii în care trăim sunt de multe ori ignorate sau clasate într-un sertar ascuns ca să nu ne tulbure viaţa în bunăstare pe care vrem să o construim. Această abordare hedonisto-egoista (tipică societăţii capitaliste şi consumeriste) este poate la fel de problematica cum este şi abordarea activistă de stânga. Cum putem rezolva problemele societăţii? Ce poate face arta pentru societate şi ce poate face arta pentru artă? Contextualizarea de faţă pune produsul artistic la intersecţia dintre cultura pop, campanie mediatică de sensibilizare şi arta angajată social.

Echipa proiectului: Cătălin Rulea, Dragoş Popescu, Vlad Petri, Andrei Butica, Vladimir Dembinski, Tudor Popescu, Daniel Kosuth, Cristina Nicolaescu.

Cătălin Rulea este artist şi muzician, implicat în proiecte de teatru contemporan, arta contemporană şi cultura pop. Dragoş Popescu este autorul mai multor campanii Salvaţi Copiii. Vlad Petri este regizor şi DOP (Bucureşti, unde eşti?) dar şi fotograf şi foto jurnalist de teren. Andrei Butica este DOP (Câini, Poziţia copilului, Acasă la tata), premiat Gopo în 2017 pentru cea mai bună cinematografie. Vladimir Dembinski este regizor (Tennis, Pot să merg şi singur, Take over Control). Tudor Popescu este editor video (ByPass, Tennis). Cristina Nicolaescu este arhitect şi scenograf (This îs a set-up, Imaginarul colectiv ca rezultat al selecţiei naturale).

Date

08 Nov 2017
Expired!

Time

20:00 - 23:00
Category

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.