Zimbru

Zimbru (RO)

Zimbru este o formație indie/ art-rock din Cluj-Napoca formată din Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop.

Sound-ul trupei poate fi descris ca un mix eclectic de sintetizatoare, chitări tăioase și percuție, toate lăsând loc pentru versuri despre dans, animale de companie, iubire neironică și nostalgia unor decade netrăite.

După doi ani petrecuți compunând și înregistrând, Zimbru debutează pe scenă în Februarie, 2019, concomitent cu publicarea primei piese – o înregistrare live cu Dog Heaven realizată în studio-ul Cirkular în Decembrie, 2018. Primele concerte au fost întâmpinate cu mult entuziasm și au oferit formației prilejul de a testa spectacolul live pe care l-au pregătit pe parcursul anului precedent.

În 2019 Zimbru lansează primul single de pe EP-ul de debut, Divination. (ascultă aici: https://smarturl.it/DivinationSingle) Divination s-a bucurat de un succes remarcabil – a intrat în rotație la Radio Guerilla, a amasat câteva zeci de mii de ascultări pe diferitele platforme de streaming și a primit ciritici foarte pozitive în presa națională și internațională.

În lunile de vară ce au urmat, trupa a cântat la toate marile festivaluri din România, bucurându-se de un feedback excelent din partea publicului. Revista britanică NME scria înainte de show-ul Zimbru de la Electric Castle: “Zimbru propune un amestesc de percuție electronică vibrantă, melodii vocale puternice și producție strălucitoare; spectacolul acestora de la Electric Castle merită din plin să fie văzut.” Odată cu finalul sezonului festivalier, pe 27 Septembre, Zimbru lansează cel de-al doilea single, Little Creatures, care dă și titlul EP-ului de debut al formației.

În momentul de față, formația Zimbru se pregătește pentru lansarea primului EP, intitulat Little Creatures, pe 8 Noiembrie, prin casa de discuri Cirkular.

Urmăriți Zimbru:
Facebook – https://smarturl.it/FacebookZimbru
YouTube – https://smarturl.it/YouTubeZimbru
Instagram – https://smarturl.it/InstagramZimbru
Spotify – https://smarturl.it/SpotifyZimbru

Date

08 Nov 2019
Expired!

Time

21:00 - 23:00

More Info

Facebook Events

Location

Sala Berlin
Category
Facebook Events