Lights Out a fost o altă trupă românească care a cântat pe scena Control cu ocazia aniversării a 6 ani. Membrii trupei: Teodora Retegan, Andrei Sîncrăian, Oana Pop, Andrei Bobiș  sunt foarte tineri dar par să promită mult iar prietenia dintre ei, a transformat interviul într-o discuție relaxată, plină de împunsături amuzante.

Cum ați ajuns să formați o trupă? Care este povestea voastră?

Teodora: L-am găsit pe Andrei Bobiș pe un site, cred ca se numea Romanian Guitarist Comunity. Cred ca scrisese ceva de genul, “Caut solist” și mă cam enerva ca în toate postarile, oamenii erau obsedati de ideea asta, de a găsi un tip solist.

Andrei Bobiș: Iti dai seama, că am scris doar așa generic, nu încercam sa fiu sexist, aveam vreo 13 ani.

Teodora: Până la urmă mi-a răspuns și am aflat ca stă foarte aproape de mine, așa ca m-am dus la o audiție. Mă aștepta în șlapi și șosete, avea 13 ani, și mă întrebam cum am ajuns sa dau o audiție cu un băiat de 13 ani în șlapi. Am mers la el în camera, nu mai știu ce i-am cântat dar Andrei spune că i-am cantat frumos, apoi a băgat și el un solo. După ce i-am aflat obiceiurile cu șlapii și am văzut cum cântam fiecare, am început să ne întâlnim la mine în garaj. Ni s-a alaturat și Oana, care imi era colegă. Căutam și un basis și Alex fostul nostru basist l-a adus și pe Andrei, care era cumva extensia lui.

Andrei Bobiș: Pe Andrei am vrut să-l dăm afară, nu ne prea dădeam seama la început ce era cu el și a rup și două corzi.

Andrei: Am rupt doar una și data urmatoare încă una, nu două în același timp.

Ce părere aveți voi despre scena alternative romanească?

Andrei: Uite ni se pare mișto cei de la Temple Invisibile, de exemplu. Au cantat și la Electric Castle și vroiam să îi vedem dar nu am reușit să îi prindem pentru ca se modificase programul. Dar le-am mai ascultat piesele pe soudcloud-ul lor și chiar mi-au plăcut.

Teodora: Mie mi se par tari si cei de la Steaua de Mare și proiectele lor conexe. Am vrea sa prindem și Ada Kaleh, o sa vină în Cluj, prin octombrie și eram curioși.

Care sunt referințele voastre muzicale? Ce vă inspira atunci când începeți să lucrați la o piesă?

Andrei: Sincer, metaforele pe care le scoate Andrei Bobiș despre cum ar trebui să sune piesa. Un exemplu clasic ar fi ceva de genul: Partea asta ar trebui sa sune ca și când 10 pitici încearcă să îți intre în casă, când nu ai săpun și încerci să faci duș. Senzații de genul ăsta împărțite la patru.

Andrei Bobiș: Nu chiar așa, poate mai puțin ridicol dar prindeți voi ideea.

Teodora: Am putea spune că a fost chiar un exemplu bun, dar de obicei sunt mai din inimă, acum încercase să te imite și nu prinsese exact sentimentul din spatele metaforei. Cred că oricum ne inspirăm din tot ce ascultăm și asta e mișto.

Andrei Bobiș: Uite, de exemplu toți am ascultat Radiohead și Warpaint dar acum ascultăm și chestii diferite și pănă la urmă este bine că venim cu perspective diferite.

Cum ați descrie experiența voastră de până  acum? Au fost niște puncte cheie care v-au marcat traseul?

Andrei Bobiș: Am avut foarte mult noroc. S-au întamplat foarte multe chestii faine în jurul trupei Lights Out la care noi nu am avut neapărat control. Au fost o gramadă de întâmplări fericite care ne-au făcut să ajungem de la o trupă care cântă într-un garaj la o trupă care cântă și în afara unui garaj. Turning points probabil că au fost videoclipul și lansarea piesei Mirror cu care am participat la un concurs,  RØDE Rocks unde am luat locul 3 și asta a fost destul de tare. Apoi au venit cele doua turnee și cam asta a fost.

Teodora : Nu stiu dacă e corect să spunem chiar noroc dar am dat de oameni care erau cumva interesați de muzica noastră și astfel s-a creat contextul potrivit.

Ce îmi puteți spune despre colaborarea cu Khidja. Cum a mers, sunteți mulțumiți de rezultat? Cum vi se pare mixul fața de original?

Andrei: Chiar azi am ascultat pe mașină, venind încoace, mixul. Șoferul nostru are un stick cu foarte multă muzică printre care și Lights Out și a fost ciudat să ne auzim pe noi. Colaborarea a fost simplă. I-am trimis trackurile și si-a făcut de cap apoi ne-a trimis și nouă rezultatul și părea ceva total diferit, într-un sens foarte bun.

Teodora: A fost perspectiva lui asupra piesei noastre și cred că așa ar trebui să fie o colaborare de genul ăsta, fără foarte multă formalitate.

Ce planuri de viitor aveți?

Andrei: Avem un album la cuptor și trebuie să îl scoatem în curând iar acum abia așteptăm să ne apucăm de alte chestii. Cel mai probabil în noiembrie o să iasă, chiar dacă o să fie la început doar in format digital.

Andrei Bobiș: Acum ne concentrăm și pe single-ul pe care o să îl lansăm și săptămâna viitoare și care se va numi Shaman.

Interviu realizat de Mădălina Buhoș

Share This