Tânărul DJ și producător german și-a rafinat stilul de-a lungul ultimilor ani și, după un început în forță în zona deep și electro house, astăzi jonglează cu house și techno cu referințe solide.

Marlon Hoffstadt a scos primul EP când avea doar 17 ani, You and A Lovestoned Ghost, la Evamore Music, iar de-atunci a atras atenția unor case de discuri precum BBE, K7 sau Off Recordings, unde a și lansat mai multe single-uri. Succesul l-a gustat repede, când piesa „Shake That” avea să fie cea mai căutată pe Shazam în Ibiza anului 2013. A urmat înființarea a două labeluri proprii, Retrograde și, mai târziu, Midnight Themes, dar și o serie de party-uri la clubul Chalet din capitala Germaniei, unde a invitat DJ precum FIT Siegel, Hashman Deejay, Breach, Telephones sau Andy Hart.

Stilul său însă s-a maturizat rapid, iar noua poveste a.k.a. atitudine poate că a început cu Midnight Themes 001, EP-ul care pornea casa de discuri cu același nume în luna Mai. Într-un interviu pentru The Ransom Note, lucrurile devin și mai clare.

I’ve had a bit of success at a very early stage of my “career” and then had to faith all these expectations, that I could not fulfill. Maybe it was just my own expectations anyway, but during this time I was very unhappy with what I played and produced and also with my life in general. With Retrograde and over the last two years I really found a way to develop and grow music wise and also personally.

Midnight Themes 001, un putem să-i spunem tribut adus atmosferei create de TB-303, abordează nonșalant, aproape inofensiv, acid sau jackin’ house, proto-trance și dub. În aceeași notă a continuat și al doilea disc, Themes From My Future Self, scos în Februarie, cu trei track-uri ceva mai rapide la BPM, dar cu aceleași referințe profunde.

Ajungem și în toamna acestui an și la Treat Yourself, EP proaspăt scos pe 21 Septembrie la Ransom Note Records, și ceea ce poate fi prima surpriză din cariera neamțului: single-ul care numește EP-ul, în colaborare cu Raf Rundell, a cărui voce te trimite fără niciun ocol la Damon Albarn, e fără îndoială un experiment pentru lărgirea câmpului de operare. Altfel, Treat Yourself nu schimbă paradigma (și bine face), deși e poate mai concentrat către techno decât house, deconstruindu-l și în același timp abuzând emotiv de synth-uri în celelalte două „Jungle Highway” și „Dolphin Cat”.

//

Marlon Hoffstadt ajunge la noi Vineri, 5 Octombrie. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This