Fetele de la ODD și-au propus să aducă în București genul de muzică electronică și experimentală pe care n-ai auzi-o în altă parte. În momentul în care au rostit numele lui Felix Kubin, unul dintre our all time favorites, am știut că trebuie să colaborăm.

Felix Kubin rămâne un necunoscut pentru multă lume, fiind un artist singular care se plasează complet înafara mașinii de hype pe care tind să se bazeze majoritatea organizatorilor de festivaluri și evenimente. La drept vorbind, Kubin pare să existe complet înafara industriei sau chiar a realității uneori.

Un personaj excentric și misterios, care arareori dă interviuri sau acceptă giguri, Kubin reprezintă genul de apariție pe care este suficient să o întâlnești o dată pentru a o ține minte toată viața. Biografia sa de pe Resident Advisor, acest Wikipedia și barometru al muzicii electronice pare un fragment scris de Thomas Pynchon, o operă pur fictivă. Bien sur, el nu există pe social media și performează mereu în acealsi costum space age cu guler mandarin perfect croit.

La 11 ani a primit un sintetizator și-a început să facă noise pur industrial de tipul Whitehouse, lansat apoi în 2003 ca Tetchy Teenage Tapes, a debutat făcând pastișe de muzică de film sc-fi în 1998 cu Filmmusik, iar cu Matki Wandalki suntem absolut convinși că Felix a găsit o cale de comunicare cu superstaruri pop extraterestre care i-au produs această capodoperă.

 

De-a lungul timpului l-am văzut performând înconjurat de mașinile sale creând un set de techno de pe Jupiter și vogueând cu decupaje de trăznete, jucându-se cu voci de radio francez în acousmonium-ul celor de la INA GRM (Groupe de Recherches Musicaux, instituția fondată de Pierre Schaeffer în anii 60) și o piesă compusă special pentru un sistem surround octofonic după o rezidență într-o mănăstire care găzduia corespondența dintre Max Brand și Robert Moog.

 

Nu știm exact dacă vom auzi piese techno-pop despre menstruație sau compoziții space-age baroc, însă suntem siguri că vom continua să vorbim despre această noapte pentru ceva vreme.

Felix Kubun va fi live la Control vineri, 28 septembrie.

Share This