Vineri, Maschine revine cu o nouă petrecere, motiv numai bun să ieși din casă: neamțul Lorenz Brunner aka Recondite își face debutul în România.

Un aparent alchimist înnăscut, Lorenz Brunner a găsit în munții Bavariei de est rețeta perfectă pentru a face oamenii fericiți: techno cu un strop de emoție. Asta și pentru că a crescut într-o zonă rurală din Bavaria de sud, până în 2009, când s-a mutat la Berlin. Aici și-a lansat în 2011 propria casă de discuri, Plangent Records, gândită în primă instanță ca o platformă la care să-și lanseze propria muzică. Ulterior, după o serie de release-uri sub numele Recondite, aclamate de către presa de specialitate și foarte apreciate de public, Plangent a făcut loc și altor coechipieri și prieteni, între care Alex.Do, Pantha Du Prince, Soel, Uchi sau Jordan Poling.

Cam în același timp cu lansarea propriei case de discuri, Recondite a avut și primele gig-uri în Berlin, și nu oriunde, ci direct la Berghain/Panorama Bar. Iar de aici, viitorul a ținut cu Lorenz, întrucât au început să apară invitații la festivaluri prestigioase de muzică electronică și cluburi de profil din întreaga lume. Demnă de menționat aici este și apariția spectaculoasă în cadrul festivalului Timewarp din Germania în 2014, cu un slot la care mulți nici măcar nu își permit să viseze: un live act între seturile lui Sven Vath și Richie Hawtin.

Iar release-urile Recondite au început să crească, nu doar în cantitate ci și în calitate. Recondite a lansat albumul de debut Acid Test la Absurd Recordings. Au urmat release-uri (atât albume, cât și EP-uri) la Ghostly International, Innervisions, Hotflush Recordings, Dystopian, Trolldans, Life and Death și altele.

Recondite încorporează în muzica sa mult field recording, precum și sunete născute în principal din hardware analog (sintetizatoare vintage, drum machines). Deși greu de încadrat într-o categorie muzicală, sound-ul lui Recondite reușește să atingă mai multe categorii de public; performance-urile sale live sunt adaptate în funcție de context și conjunctură, însă dacă ar fi să deconstruim universul muzical al artistului german, vom observa ca elemente recurente un soi de melodicitate și tandrețe în paleta de sunete folosită de artist.

Muzica lui Recondite pare că vrea să-ți spună o poveste și să te introducă într-o lume ușor melancolică; este acel techno melodios care nu se sparge de colțurile goale ale unei încăperi, ci, din contră, aduce culoare și, în ultimă instanță, un zâmbet pe buzele ascultătorilor.

Activitatea prolifică a lui Brunner poate fi datorată și unui stil de viață sănătos și a unei viziuni destul de clare legate de ceea ce vrea să surprindă și să transmită prin muzica sa. Fără să cadă în capcana vieții de noapte a Berlinului (care vine cu un tumult și o dinamică din cauza căreia mulți artiști ajung să clacheze într-o oarecare perioadă de timp), Recondite și-a impus un stil de viață sănătos, fără excese, fără un program haotic de show-uri care să-l epuizeze mai repede decât e cazul. Oscilând între mediul rural și cel urban, artistul german pare că a găsit echilibrul perfect în procesul creativ, dovadă fiind release-urile care apar cu o constanță precisă, fără a intra în categoria muzicii lansate de umplutură.

//

Recondite ajunge la noi Vineri, 23 Noiembrie, într-o noapte completată de Maria Von C și Alexandru Jijian. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This