Joi, Duminică și Luni pe scena noastră ajung patru grupuri franceze diverse & speciale, de la soul și blues către indie pop, new wave și jazz experimental, în cadrul Sezonului România/Franța.

Theo Lawrence (Joi, 18 Aprilie)

Vocea remarcabilă și influențele soul & blues, îmbrăcate în Southern rock à la Black Keys, executate precis și seducător, fac din Theo Lawrence un paradox atractiv: tânărul născut la Gentilly, în zona Val-de-Marne, locuiește în suburbiile pariziene, însă muzica lui sună ca într-un bar din Memphis, tocmai de aceea albumul de debut, Homemade Lemonade, a atras atenția dincolo de granițele francofone. „At age 11, with my first band, we were in The Stooges, The MC5, The White Stripes, Bo Didley, a primitive rock sound, and then there’s a West Coast period 1960 with Grateful Dead, Jefferson Airplane, Big Brother & The Holding Company, Cream, Jimi Hendrix”, spune într-un interviu L’express.

Grand Blanc + Malik Djoudi (Duminică, 21 Aprilie)

Grand Blanc (foto) a cucerit internetul mai întâi cu „L’amour fou”, cel mai percutant și molipsitor single al lor. În același timp, au impresionat datorită celor două albume cu alonjă, Mémoires Vives și Image Au Mur: primul, exercițiu seducător în cold wave, al doilea mai organic și expansiv în teritorii precum neo-folk sau blues.

Noua senzație electro-pop, Malik Djoudi a convins pe toată lumea cu albumul său de debut, Un, scos acum doi ani, unul elegant și fragil, dar mai ales vibrant. Noul său disc, Cinq 7, iese în primăvara acestui an și e mixat de Ash Workmann, care a mai lucrat, printre alții, cu Metronomy sau Christine and the Queens.

Guillaume Perret – Elevation (Luni, 22 Aprilie)

Unul dintre cei mai fresh instrumentiști europeni, saxofonistul francez Guillaume Perret este greu de încadrat într-un singur gen muzical, curajul său artistic purtându-și audiența prin teritorii necartografiate – jazz, funk și metal se amestecă într-un univers cinematic care solicită toate simțurile publicului.

După succesul precedentelor sale albume, în special Open Me și Free, Perret revine cu discul 16 Levers De Soleil lansat în septembrie 2018, inspirat de misiunea spațială a astronautului francez Thomas Pesquet, cel care de altfel interpretează piesa „Into the Infinite” și nu oricum, ci în stare de imponderabilitate pe stația spațială internațională.

//

Abonamente pentru toate cele trei concerte se găsesc pe Eventbook.

Share This