Control Club, într-un final, își face blog. Ne facem blog pentru că vrem să comunicăm mai bine ce facem, ce vrem să facem și ce credem ca e de făcut, în general.

Suntem pasionați de muzică și credem că este important să aflați ce și de ce ne place. Evident, apreciem și alți oameni pasionați de muzică, vrem să îi cunoașteți. Îi știți de la petreceri, pe mulți i-ați văzut pe scenă sau în spatele pupitrului, dar nu credem că este îndeajuns.

Unii dintre ei au ceva relevant de spus și de făcut în acest sens, reușesc să construiască un sound specific pentru nișe ale scenei locale. Nouă ni se pare important să îi ținem aproape și să le oferim un loc în care să își etaleze discursul, să experimenteze și să ne încânte. Ei sunt rezidenții clubului: Bogman, Disco Sigaretta, Luger & Profet.

Astăzi, Disco Sigaretta împart pupitrul cu Soft Rocks, în cadrul primului eveniment cu invitați străini de când sunt oficial rezidenți în Control. Urmează o seară discoish, housey, cu nuanțe balearice, boogie nebun și transe psychedelice.

Bios

Disco Sigaretta a început ca un blog care combină muzica (vinil) și imaginea, în tonul sugerat de titlu, portofoliul lor cuprinzând selecții ale: Tim Sweeney, Lee Douglas, Manuel Kim, Zambon, Cristian Beetz, Richard Rossa, etc. Pornind de la pasiunea pentru muzică, cei doi Disco Sigaretta (în formula inițială Rocky Siffredo și Sick Carantino), au început să-și etaleze gusturile și în „viața reală”, ca DJ prin diverse barurui și localuri din București. Următorul pas a fost o serie de petreceri private găzduite de ei, avându-i ca invitați pe: Konstantin Timosenko, The Very Polish Cut Outs, DJ Snagov, Dragoș Rusu. Tot în această perioadă apare și al treilea membru, Gino Vox.

Urmează o serie de petreceri în Control Club, unde au mixat și alături de Cristian Pannenborg, Marcello Giordani, Discodromo și Horse Meat Disco, dar și de DJ-i locali. Între timp, pasiunea pentru sunetul sintetizatoarelor îl detemină pe Rocky Siffredo să demareze și o serie de re-edituri scoase anul acesta sub label-ul argentinian Diavol Edits, pentru ca în martie să putem asculta prima piesă Disco Sigaretta lansată de olandezii de la Bordelo a Parigi.

Celor interesați de excursii muzicale de la late disco, la early italo, cu valențe cosmice, abordări deep, influențe afro și incursuni dub și raggae, le spunem că Disco Sigaretta aproape au monopolizat zona în scena locală. Abordarea lor asupra muzicii pe care o colecționează și pe care o împărtășesc cu noi din spatele pupitrului, a rezultat într-o serie specială de petreceri cu un sound specific.

Andy Sims, Christopher Galloway, Piers Harrison, Robert Coulman au decis că activitatea lor de producători și DJ-i se va desfășura sub numele de Soft Rocks. Asta se întâmpla în 2003.

De atunci au lansat 3 albume, 2 cu ESP Insititute și unul cu sub sister label-ul lor Disco Power Play. Au mai scos 22 de Ep-uri, majoritatea patronate de Soft Rocks Recordings, 2 cu Chocolate Love, celălalt sister label al lor, plus un număr impresionant de colaborări, dintre care putem aminti Eskimo Recordings, Let’s Play House și Redux.
Linia lor sonoră străbate multe frontiere. Unui fond care combină balearic, disco, house, leftfield, se alătură o plajă variată de stiluri și influențe, pornind de la abordări orientale, spre raggae, boogie, afro. Dar nu putem spune că dezvoltă un sound eclectic, ci mai degrabă unul complex/complet, pentru că muzica celor de la Soft Rocks lor nu își apropie influențe, ci le cuprinde, le asimilează.

Pe lângă partea de producție, activitatea lor de DJ-i este cel puțin la fel de spectaculoasă, mixurile lor au devenit un punct de referință pentru apropiații genului, cu apariții sub egida Death Metal Disco Club, FACT Magazine, Ministry of Sound, Lo Recordings, etc. Seturile lor continuă să anime petreceri, festivaluri și cluburi de mai bine de 10 ani, fiind recunoscuți pentru atmosfera copleșitoare și psychedelică pe care o impun.

Share This